tag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post3175202499084343515..comments2023-10-30T10:57:43.208+01:00Comments on Moje Dietetyczne Fanaberie: Najpyszniejsze, lekkie ciasto dyniowe.Agata - Dietetyczne Fanaberiehttp://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-49202052330989778912014-09-22T13:53:19.351+02:002014-09-22T13:53:19.351+02:00Ja preferuję zupę z dyni na słodko albo z piersią ...Ja preferuję zupę z dyni na słodko albo z piersią :) Ciasta jeszcze nie miałam przyjemności jeść, to na górze wygląda smakowicie :)Aleksandra.https://www.blogger.com/profile/15281164273470758789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-18752128863673660582014-09-10T21:01:37.506+02:002014-09-10T21:01:37.506+02:00Dziś drugi raz pieklam i dałam tylko polowe cukru ...Dziś drugi raz pieklam i dałam tylko polowe cukru gdyż moja dynia była taka słodka ze nie byłoby chyba zjadliwe ciasto hahahahaha. Pycha;-) Justynahttps://www.blogger.com/profile/14814067950108690494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-23624761115841262652014-06-20T17:50:13.514+02:002014-06-20T17:50:13.514+02:00Myślę, że tak :-)Myślę, że tak :-)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-87643797898377171242014-06-18T20:32:14.437+02:002014-06-18T20:32:14.437+02:00A czy zamiast cukru brązowego można dac miód ? A czy zamiast cukru brązowego można dac miód ? Justynahttps://www.blogger.com/profile/14814067950108690494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-23914168179293576612014-03-28T11:52:33.603+01:002014-03-28T11:52:33.603+01:00Wygląda bardzo ciekawie. Ostatnio spotkałem się w ...Wygląda bardzo ciekawie. Ostatnio spotkałem się w sieci z przepisem na krem dyniowy (nie na słodko) oraz na drzem dyniowy.Janihttp://mlynarz.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-54899797348534522562014-01-17T18:20:13.755+01:002014-01-17T18:20:13.755+01:00Z tym 'najpyszniejsze' w nazwie, to wcale ...Z tym 'najpyszniejsze' w nazwie, to wcale nie przesada :)<br />Mam sporo zamrożonego puree z dyni i zastanawiałam się co z nim zrobić - dziś wybór padł na to ciasto. Próbowało go kilka osób i wszystkim bardzo smakowało, a część (w tym ja) jest nim po prostu zach-wy-co-na! Pyszne, lekkie, same 'ochy' i 'achy' ;) I nikomu nawet nie przyszłoby do głowy, że to jakaś wersja light, bo przecież z kremem :D<br />Na pewno ciasto powtórzę już niedługo - dobrze, że zapas dyni jest spory :) tym razem do wypełnienia dodam odrobinę soli. Myślę, że będzie wyraźniejsze i jeszcze lepsze.<br />P.S. Super pomysł z taką dietetyczną wersją tarty. Zastanawiałam się, czy wyszłoby dobrze, jakby całkowicie pominąć masło/margarynę, a zamiast tego dodać trochę więcej jogurtu naturalnego? Próbowałaś może kiedyś? Bo obawiam się, że może wyjść za twarde, albo gumowate.. Bo ten spód jest extra :)Kingahttps://www.blogger.com/profile/02210930193861620330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-32957366115442803332013-10-03T23:43:09.003+02:002013-10-03T23:43:09.003+02:00Akurat Halloween się zbliża, więc taką dynię łatwo...Akurat Halloween się zbliża, więc taką dynię łatwo się znajdzie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-61198744702221915772013-10-02T10:25:23.595+02:002013-10-02T10:25:23.595+02:00Nie jest mdły - ale jeżeli się obawiasz to polecam...Nie jest mdły - ale jeżeli się obawiasz to polecam sypnąć trochę więcej "piernikowych" przypraw :-)<br /><br />A co do pieczenia - wiem, że piekarniki są różne, ale u mnie nic się nie spaliło :-)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-70933401122426203902013-09-01T18:37:55.341+02:002013-09-01T18:37:55.341+02:00A ja mam takie pytania dwa:
1. Nie jest za mdłe w...A ja mam takie pytania dwa:<br /><br />1. Nie jest za mdłe w smaku? ten krem taki bez dodatków jakoś mnie niepokoi jego konsystencja i faktura...<br /><br />2. I co ważniejsze: czy jeśli upiekę ciasto kruche (20 min) a potem włożę je jeszcze do pieca na godzinę to nie spali się od spodu??<br /><br />Pozdr, M.<br />Majahttps://www.blogger.com/profile/01928536043340476913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-12684850508504953872013-04-25T15:43:52.635+02:002013-04-25T15:43:52.635+02:00A może by dodać troszkę kurkumy w celu zabarwienia...A może by dodać troszkę kurkumy w celu zabarwienia przy mało pomarańczowej dyni? Dziś się zabiorę za pieczenie :)<br />AlicjaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-18675542220240072132012-11-15T21:08:50.807+01:002012-11-15T21:08:50.807+01:00Dzięki! To zabieram się do roboty :). Dzięki! To zabieram się do roboty :). Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-4589449243017802432012-11-14T22:41:50.563+01:002012-11-14T22:41:50.563+01:00Około 2,5 szklanki puree oraz 1 płaska łyżka lnu :...Około 2,5 szklanki puree oraz 1 płaska łyżka lnu :)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-68579855511840798912012-11-14T17:41:56.319+01:002012-11-14T17:41:56.319+01:00Chcę zrobić to ciasto, ale nie mam wagi. Ile szkla...Chcę zrobić to ciasto, ale nie mam wagi. Ile szklanek tej dyni mniej więcej powinno być? I lnu ile łyżek? Tak na oko, bo Twoje oko na pewno jest lepsze od mojego w tym kontekście ;p. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-39014880575628987032012-11-06T10:50:20.140+01:002012-11-06T10:50:20.140+01:00Wygląda przepysznie! Z chęcią gościlibyśmy zdjęcie...Wygląda przepysznie! Z chęcią gościlibyśmy zdjęcie tego lekkiego ciasta w naszym słodkim konkursie :) http://slodki-wierzynek.blog.pl/konkurs/ Słodki Wierzynekhttp://www.slodki-wierzynek.blog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-42439423336807233332012-10-27T16:31:41.762+02:002012-10-27T16:31:41.762+02:00Tak, po upieczeniu się zetnie,a po schłodzeniu cia...Tak, po upieczeniu się zetnie,a po schłodzeniu ciasta jeszcze bardziej :)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-65589897987098872942012-10-27T16:04:36.799+02:002012-10-27T16:04:36.799+02:00Wypełnienie ma wyjść takie rzadkie? Zetnie się pod...Wypełnienie ma wyjść takie rzadkie? Zetnie się podczas pieczenia?<br /><br />Pozdrawiam! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-4322537189434632222012-10-18T18:48:14.922+02:002012-10-18T18:48:14.922+02:00Wygląda smakowicie. I ten kolor - obłędny! :)Wygląda smakowicie. I ten kolor - obłędny! :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-86187861689398330252012-10-17T22:16:56.801+02:002012-10-17T22:16:56.801+02:00Można po prostu go pominąć :) Myślę, że pasowałby ...Można po prostu go pominąć :) Myślę, że pasowałby np syrop amaretto lub waniliowy.. wtedy można też zredukować cukier :)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-61028665707188744322012-10-17T22:12:49.050+02:002012-10-17T22:12:49.050+02:00czym moge zastapic rum??? upieklabym ale nie mam r...czym moge zastapic rum??? upieklabym ale nie mam rumu no i moze moje dzieciaki by tez zjadly:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02383982805184659265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-58976581160513976282012-10-17T21:49:05.281+02:002012-10-17T21:49:05.281+02:00Tak, można pominąć rum :)Tak, można pominąć rum :)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-52402840793109743362012-10-17T21:34:30.934+02:002012-10-17T21:34:30.934+02:00Ciacho się pięknie prezentuje! Jutro planuję je zr...Ciacho się pięknie prezentuje! Jutro planuję je zrobić, jednak czy może się obejść bez rumu? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-36067985625185116592012-10-17T09:18:02.780+02:002012-10-17T09:18:02.780+02:00Ja rok temu zrobiłam całkiem inaczej... Wyszła pac...Ja rok temu zrobiłam całkiem inaczej... Wyszła paciałyga ale w smaku nie taka zła:D Ale Twoja propozycja wygląda smakowicie i będę musiała ją wypróbować:) A robiłaś może takie ale z marchewką? Tak myślę, że też mogłoby być ciekawe:) Pozdrawiam!TESThttps://www.blogger.com/profile/07043797665411744608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-43879633325906753312012-10-17T07:58:27.273+02:002012-10-17T07:58:27.273+02:00W takim razie muszę koniecznie wypróbować takiej w...W takim razie muszę koniecznie wypróbować takiej wersji. <br />Wspaniały blog!<br />Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-85573827514107774882012-10-16T22:54:49.085+02:002012-10-16T22:54:49.085+02:00Myślę, że na pewno :) można je upiec w foremkach s...Myślę, że na pewno :) można je upiec w foremkach silikonowych i później jeść łyżeczką jako mus :)Agata - Dietetyczne Fanaberiehttps://www.blogger.com/profile/10882522295825214304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5842660932368418011.post-54341323443227228132012-10-16T22:27:27.868+02:002012-10-16T22:27:27.868+02:00Jak myślisz, czy dałoby radę upiec same nadzienie?...Jak myślisz, czy dałoby radę upiec same nadzienie? :)<br />Anonymousnoreply@blogger.com